diumenge, 23 de juny del 2013

Dynamic-2

Fons hemeroteca: l'Empordà
Fotografíes: l'Empordà


Dynamic-2

La cadena "Dynamic" a Figueres amb dos establiments de categoria: el "Dynamic", Restaurant/Cafetèría prestigiós i conegut de sobres, per tots, i el "Dynamic 2", que era una ampliació de l'anterior i que vindria a constituir aquest restaurants, alhora típic i modern, que la gastronòmica Figueres necessitava.
La capacitat del "Dynamic 2" era de unes cinquanta persones, amb un servei d'especialitats i de plats típics de l'Empordà, que feien les delícies dels gourmets.
L'objectiu que es perseguia al crear-lo era ben clar: un ambient jove, actual, amb decoració avançada. Un típic exponent dels "feliços 70".




El dirigien, els senyors Emili i Agustí Planas, que van posar la seva experiència al servei d'un ambient luxós i modern, i d'uns serveis culinaris escollits i exquisits.
El bar es va pensar per a la joventut i el celler que posseïa tancava tota la varietat desitjable de vins. Els quadres que guarnien el "Dynamic 2 "eren de l'artista figuerenc Evarist Vallès.
En total, set quadres: un gran , dos mitjans i quatre petits, dels quals dos eren quadrats i dos rodons. tots ells estaven pintats sobre fons blancs.
En dos d'ells jugava el negre, formulant així l'antagonisme i l'afinitat del blanc i el negre. en alguns predominaven els "claus", que Vallès sabia utilitzar amb tant encert. Pertanyien per tant a l'última tendència del pintor, en conjunt, oferien un magnetisme inquietant i expressiu.
Tots ells propietat del local, així que podian contemplar constantment a les parets.
La idea de la decoració va ser de Lluis Perxas del Cerro, de Figueres, en col·laboració amb el grup
T.A.C.O.P. de Barcelona.




Les parets estaven cobertes d'una luxosa arpillera amb motius florals, de color bordeus, que conjugava a la perfecció amb les llums blanques, vermelles i negres.
Es va aconseguir una indubtable harmonia entre la decoració i els quadres l'artista.
La porta, era una manifestació més del bon gust i l'originalitat del conjunt: el color blanc, donava un ambient especial al local.
Es tractava d' uns ovals inscrits en rectangles, la idea no podia ser mes funcional, com ho va ser la totalitat de la decoració, un encert d'estètica, de gastronomia, de bon gust i d'art, que va venir a complir una exigència i una necessitat a Figueres.



1 comentari:

  1. avui fa anys que es va tencar una historia ,05/01/2013 gracies a tots e
    Agusti Planas Caulas 05/01/2021

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.